Rapport Inifrån

Naken. Ärlig. Ocensurerad.

Memories torsdag, 19 juni, 2008

Filed under: Uncategorized — Å @ 1:52 e m

Så här dags städade jag. Varenda liten vrå skrubbades, och allt las i ordning. För jag ville att det skulle vara fint, eftersom det ju ändå var kanske årets viktigaste dag (Det vill säga om man bortsåg från nyårsafton. Och påskafton. Och kanske valborg). För jag visste ju att han skulle komma, och att om jag spelade mina kort rätt, så skulle det bli vi. Igen.

Midsommardagsmorgonen cyklade jag runt och plockade blommor. Alkoholen hade jag stulit tidigare, från pappa, sådär så att han inte skulle märka, men midsommarkransen band jag på förmiddagen, och det tog sin tid. Det var viktigt att den var perfekt, lite orginell, och färgglad. Jag ville ju vara fin.

Sedan midsommarlunch hos farmor.
Sedan väntan. Väntan på att pappa skulle åka och de andra skulle komma.

Varje år blev de fler. De som kom. De som jag kände. De som jag inte kände. Sista året invaderades huset av flera hundra. Eller huset och huset, hela gräsmattan var full för att alla inte fick plats. Men det viktigaste var att han kom. Och det gjorde han. Alltid.

Jag sprang runt och låtsades inte märka, spelade världsvan, spelade obekymrad. Var tvungen att hålla mig någorlunda nykter för att inte det skulle bli för stökigt, för att inte pappa skulle bli förbannad när han kom hem, för att inte grannarna skulle klaga, men var tvungen att spela berusad nog för att inte hamna utanför. Det brukade sluta med att jag hällde i mig det sista innan vi åkte, bara för att jag skulle hinna ifatt de andra.

Sedan kom cyklingen. 15 km från huset till stranden. Det brukade ta lite mer än en timme, med dryckesstopp. Vi cyklade bredvid varandra, sådär av låtsastillfällighet som var jätteplanerad, pratade med alla andra utom varandra, titta på allt utom åt sidan där den andre var. När det blev uppförsbacke spelade han tuff, spurtade iväg. Jag hoppade av cykeln, lunkade stillsamt, väntade på att han skulle fatta piken. Så vände han, åkte fram till mig, frågade om det var tungt. Jag svarade ja, och han log och föreslog att han skulle skjutsa mig. Så blev jag, liksom föregående år, eller rättare sagt liksom alla år tidigare, skjutsad till stranden, och kunde passa på att krama om hans midja och insupa hans doft. Min cykel gömdes i skogen, hans skulle senare ställas i en ladugård.

Så dans på stranden och hångel i dynorna. Sedan han och jag resten av sommaren, tills hösten kom och jag åkte hem. Om jag hade planerat rätt det vill säga, och det hade jag alltid.

I år bär det av till samma ställe. Nästan. Det blir några stränder längre ifrån i år. Det blir inte någon stulen sprit, den har jag köpt på systembolaget, och inte blir det något skrubbandes, i år bor jag på hotell. Cykla kommer jag inte heller göra, möjligtvis åka taxi, och midsommarkrans sätter mitt vuxenförstånd stopp för (allergi). Kanske blir det hångel. Fast inte med honom.

Ibland undrar jag om det inte var bättre förr.

Hur som helst: Glad midsommar!

Annonser
 

2 Responses to “Memories”

  1. Snäckan Says:

    Fin återblick.

    Glad midsommar på dig också!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s