Rapport Inifrån

Naken. Ärlig. Ocensurerad.

onsdag, 30 januari, 2008

Filed under: Uncategorized — Å @ 8:42 e m

Gör om gör rätt gör om gör rätt gör om. Det är som ett mantra som går och det känns som att jag håller på att bli vansinnig. För ingenting är enkelt just nu. På jobbet går jag i motvind och fastän jag är van att gå i motvind är det som att benen inte riktigt bär mig. Det är som att orken har gått ur mig, som att varendaste sista lilla uns av jävlaranamma har flytt sin kos och jag känner mig bara liten och motarbetad. Och jag vet att det inte är så det är och jag vet att det här inte är jag och jag vet att det här är ett bakslag som var tvunget att komma förr eller senare eftersom vind i segel efter en separation inte kan hålla hur länge som helst, men det är i alla fall så de är. Det är skit.

Och jag sitter i möte efter möte och känner att jag borde ta strider men att jag inte orkar och det är inte likt mig för jag tar alltid strider när det behövs. Det blir som en ond spiral för jag vet att förr eller senare kommer jag bli tvungen att ta tag i allt och då kommer jag vara trött på mig själv för att jag inte gjort det innan men just nu mäktar jag inte med. Jag vill helt enkelt inte.

Överallt ser jag gravidmagar och fastän jag borde vara van så är jag inte van och det gör bara ont och fastän jag vänder bort blicken så gör det ont i magen. Det gör jätteont i magen.

För jag känner  mig så ensam. Och jag är så rädd för att vara ensam för alltid. Jag tror det är där skon klämmer. Jag är rädd för att bli klyschan, hon gamla tanten med katterna, även om jag aldrig kommer köpa katt. Den må vara obefogad, rädslan, men just nu sitter jag fast i dess grepp, och jag kan prata med gud och hans moster och få försäkringar om att det inte kommer bli så men så länge ingen kan ge mig bevis för att det inte kommer bli så, så kommer rädslan finnas kvar. Ännu mäktar jag inte riktigt med den, men det kommer väl. Det kommer.

Tills dess tänker jag låta mig vara deppig. Det är inte likt mig men någongång måste väl även jag få vara deppig utan att skämta bort det och lägga på mask efter mask. Just nu är det skit. Just nu mår jag skit. Just nu beter jag mig som om allt vore skit. Och jag tänker att det är okej, för det måste det få vara ett tag.

Jag ger det veckan ut, sedan tänker jag skärpa mig.

Annonser
 

4 Responses to “…”

 1. Tebasile Says:

  kram!!
  Och ja, man får vara deppig och man får må skit! Men, som du säger, efter ett tag måste man ta tag i sitt liv, men tills dess är det ok att vara deppig!!

  Vinden vänder igen, så är det alltid! Fast det är en liten tröst när man cyklar i motvind med regn i ansiktet…

 2. m Says:

  jag vet inte om det är så farligt att bli crazy-catwoman, eller någon slags variant av henne. för hon har nog ganska roligt ändå när hon skrämmer livet ur små barn med sina katter…

  i vilket fall är jag för lat för att skriva en till kommentar till föregående inlägg. jag gör det här istället.

  ibland suger det verkligen och bekräftelse är allt man behöver. så…bekräftelse, coming up!
  av det jag läst av dig här har jag förstått att du är klok, driftig, intelligent och uppenbarligen godhjärtad. för trots allt skit du gått igenom, som då både fått och gett, har du gått segrande ur striden. (och oavsett vad man tror så är man alltid okej) även om du just nu saknar energi till striden. det är okej, du kan strunta i ett par strider. vi vet bägge två att du ändå kommer vinna kriget.

  ibland måste man slänga bort ödmjukheten. jag brukar tänka såhär;
  ‘om inte jag kan klara det här så kommer ingen klara det.’
  praktiskt eftersom det innebär att om jag misslyckas är det inte hela världen men samtidigt peppande för att det innebär att jag är bäst.

  hm, långt och lite spretigt. hoppas det hjälper till på något sätt.

 3. beerbelly Says:

  Hehe jag ger det veckan ut. Du är för go.
  Ha en så bra kväll det går nu!
  Jag antar att du är rätt rationell, så varningar om att inte göra något allt för ogenomtänkt är onödiga.
  Kram.

 4. Å Says:

  Tack igen. Och BB; nej, det är sällan jag gör alltför egenomtänkta saker. Men jag har ett jävla temperament så man ska aldrig säga aldrig 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s