Rapport Inifrån

Naken. Ärlig. Ocensurerad.

En egen ängel i min säng fredag, 3 november, 2006

Filed under: Uncategorized — Å @ 11:49 f m

Jag har alltid varit väldigt andlig. När jag var sisådär fem år gammal hade jag läst hela barnens Bibel (som jag hade fått av ett Jehovas vittne utan mina föräldrars vetskap). Jag minns särskilt en sommar, kan jag har varit sju kanske?, då jag var otroligt ledsen över att jag inte visste varför jag fanns på denna jorden. Jag har varit konfiramndassistent inom svenska kyrkan, jag har varit hos ett medie och jag har läst otaliga andliga böcker. Jag är helt enkelt en sökare.

Idag känner jag mig trygg i min tro. Den går inte att koppla helt till varken en religion eller troslära. Jag pratar väldigt sällan om det med andra och de flesta av mina vänner har ingen aning om att jag överhuvudtaget ber. Men det gör jag. Och jag pratar med mina bortgångna vänner och familjemedlemmar eftersom jag tror att jag vet att de hör mig.

Mr J har aldrig varit särskilt intresserad av att prata tro med mig och det är något jag alltid har saknat men accepterat. Men det finns stunder då han förvånar mig.

Marcus Birro skriver här om sina promenader till kyrkogården och det fick mig att tänka på mr J:s promenader. Nära vår lägenhet i Göteborg finns nämligen en enorm kyrkogård och han brukar ofta promenera eller springa igenom den. Det är en otroligt vacker kyrkogård men av någon anledning finns det människor som använder den till saker som för mig är helt oacceptabla.

Flera gånger har mr J efter någon av sina promenader kommit hem och berättat att han hittat fullt med ölburkar på kyrkogården och att han då har stannat och plockat upp alltsammans bara för att det såg så hemskt ut. Och det har jag alltid tyckt var fint gjort av honom. Mr J är en väldigt ordentlig person så det har heller aldrig förvånat mig och därför har jag aldrig riktigt tänkt längre än så på betydelsen av hans handling.

Men i våras berättade han något som fick mitt hjärta att smälta. När han motionerar får han ibland ett behov av att spotta. Det hade han denna gången, utan att tänka sig för, gjort på kyrkogården. Direkt efteråt hade han kommit på vad han hade gjort och stannade då till och sa högt: Förlåt. När han berättade det märkte jag att han tyckte att det var lite fånigt, men för mig var det bland det finaste han hade berättat. För helt plötsligt fick hans handligar en mening. Han städar inte bara undan för att det ser hemskt ut, han tror faktiskt också att det kan finnas någon som ser det och uppskattar det. Och det betyder mer för mig än vad han någonsin skulle kunna säga med ord.

Annonser
 

One Response to “En egen ängel i min säng”

  1. Anonymous Says:

    åh, få mig inte att børja gråta. jag ær lika lætt till tårar idag med. hælsa mr J att han ær en snæll person som får en stjærna i himlen.
    jag pratar med mormor och farmor och låtsasfarmor. senast igår. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s