Rapport Inifrån

Naken. Ärlig. Ocensurerad.

Promenera mera onsdag, 30 augusti, 2006

Filed under: Uncategorized — Å @ 3:00 e m

Jag har försökt få in som vana att alltid gå fram och tillbaka till jobbet. Jag har ungefär 2 km enkel väg och det brukar ta ca 25 minuter. Jag kan inte tänka mig en vackrare promenadväg än min och därför har det inte varit så svårt att få motivation till att gå till jobbet.

Jag bor i Briskeby eller Uranienborg, har inte riktigt klurat ut vilken del jag tillhör än, och där jag bor finns fullt av små mysiga affärer och caféer. Dessutom finns det flera skolor så jag börjar min dag med att möta glada och trevliga små barn. Därefter passerar jag slottet med dess vackra trädgårdar och mycket lustigt klädda vakter. Ner mot Karl Johan brukar jag alltid möta japaner som går och fotograferar och medan jag strosar nerför paradgatan så kan jag kika lite i affärerna. Väl på mitt jobb kan jag sedan titta ut över allt folk som springer endera hit eller dit. Jag blir alltså ganska glad varje gång jag går till/från jobbet och det måste jag säga är ganska mysigt.

För mig var det i början dock ganska förvånande att jag inte (som jag skulle varit i Sverige) var ensam. Norrmän är nämligen ett vandrande och cyklande folk. Överallt brukar jag möta människor gåendes eller cyklandes på väg mot sina arbeten och detta fascinerar mig. Överviktiga människor ser jag i stort sett aldrig. De jag har sett i Oslo är enligt min erfarenhet i stort sett alltid turister, då speciellt från USA.

Det jag är fascinerad över och funderar över är helt enkelt: hur kommer det sig att vi svenskar är så lata när våra grannar norrmännen är sådana vardagsmotionärer?

Annonser
 

3 Responses to “Promenera mera”

 1. fröken K Says:

  Uranienborg? Där har jag aldrig varit? Låter fint. Ligger det vid St Hanshaugen eller?

  Jag har hört att norrbaggar inte alls är så duktiga på att promenera, en medelnorsk går i genomsnitt tio minuter under en hel vecka. Lite oroande. 🙂

 2. Å Says:

  Ja du, om jag säger såhär. Jag bor väldigt nära restaurangen Le Canard http://www.lecanard.no/no/index.html om du vet var det ligger.

  Jag kansek bara ser Osloborna på sin bästa sida… Jag får helt enkelt se efter bättre 😉

 3. fröken K Says:

  oh my, jag vill också bo där…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s