Rapport Inifrån

Naken. Ärlig. Ocensurerad.

Back to reality tisdag, 8 augusti, 2006

Filed under: Uncategorized — Å @ 10:31 f m

Så var man tillbaka på jobbet… Gårdagens hitresa var en upplevelse i sig så den får jag väl börja med att berätta om.

Tåget till Oslo skulle gå 06:45. Morgontrött som jag är tog det ett tag innan jag kom upp ur sängen. Som tur var hade jag packat väskan (nyinhandlad resväska modell större) redan i söndags så jag behövde inte stressa, eller så hade jag tänkt i alla fall.

Frukost måste jag ju i alla fall äta, tänkte jag där på morgonen, och det enda jag hade hemma var havregryn, varför havregrynsgröt (utan mjölk) blev mitt val. Det fick jag behålla i magen i ca 10 sekunder. Sedan kräktes jag. Eftersom ni, mina tre trogna läsare, inte känner mig så kan jag meddela att jag kräks ganska lätt så det var inte hela världen. Om det bara hade stannat där det vill säga.

Vid det laget hade jag börjat bli stressad så jag satte mig på en pall i hallen för att ta på mig mina skor. Pallen gick sönder och ett av pallbenen trycktes upp i min högra skinka. Jaja tänkte jag, bara att ta mig vidare.

Den nyinhandlade väskan (modell större) hade jag packat till bredden med kläder, skor och bröllopstidningar, varför den var ganska tung. Men eftersom det var så bra hjul på den, tänkte jag kvällen innan att det inte skulle vara några problem. Problemet slog mig när jag kom utanför dörren. Vi bor på tredje våningen (utan hiss) och jag orkade inte ens lyfta väskan en meter. Lösningen: skjut väskan nedför en trappa i taget. Resultat: repig väska, en massa oljud och en genomsvettig Å.

Jag kom hur som helst till spårvagnen där jag lyckades få på väskan och sedan till tåget där jag även där lyckades få upp väskan. Då känner jag plötsligt att jag måste kräkas igen varpå tågtoaletten och jag gjorde oss bekanta med varandra.

Därefter inser jag att väskan är för bred för att kunna rullas i tåggången och till skillnad från SJ så har NSB ingen stans att ställa väskorna förutom inne i vagnarna. Följaktligen fick väskan återigen finna sig i att skjutas/släpas fram. Notera: INGEN erbjöd sig att hjälpa till.

Väl framme i Oslo lyckades jag få av väskan men i rulltrappan ner till utgången slår jag i elektriska knölen på armbågen. Ajajajajaj tänkte jag men svensk som jag är låtsades jag om som att inget hade hänt.

Levande kom jag till kontoret där innetemperaturen visade 31 grader. Med andra ord var det inte svårt att bestämma sig för att gå hem lite tidigare. Bestämde mig för att ta spårvagnen hem. Helt otroligt nog erbjuder sig den norske spårvagnsföraren att lyfta upp (och sedan även ner väskan från spårvagnen).

Väl framme i min norska lägenhet bestämmer jag mig för att gå och handla mat. Trött som jag var köpte jag bara färskpasta, pastasås för uppvärmning samt bröd. När jag kom hem var jag helt utsvulten så jag ställde mig och lagade maten på en gång. När maten var klar skulle jag bara ta fram en tallrik och när jag gjorde detta ramlade ett glas ner på diskbänken, exploderade och glassplittror hamnade överallt. Ja, även i min nylagade pasta och pastasås. Kvällsmaten min fick alltså bestå av bröd och vatten.

Somnade omedelbart därefter och vaknade imorse med en ”skinkkaka” (typ lårkaka), stort blåmärke på armbågen, träningsvärk i hela kroppen och en hunger jag inte kan beskriva.

Men, men, jag hade i alla fall tur med vädret.

Lärdom nummer fem: Om du har otur redan på morgonen, sjukskriv dig och stanna hemma. Det blir inte bättre.

Annonser
 

2 Responses to “Back to reality”

  1. fröken K Says:

    haha (ursäkta att jag fnissar) men hade jag haft din otur för dagen hade jag nog bara inte sjukskrivit mig för dagen, utan för hela veckan.
    inte för att jag aldrig har otur. men en levande beskrivning har du lyckats med.

  2. Å Says:

    jag skulle följt ditt råd. tur i alla fall att man kan glädja någon!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s